Din årliga Facebook-användning har ett lägre koldioxidavtryck än en latte

 

På vägen till 100% ren och förnybar energi

Vi människor vaknar upp och startar varje dag med vår inlärda morgonrutin – vi skyndar till toaletten för att tvätta ansiktet och borsta tänderna, sen en brådskande frukost och där är dagen igång. Men hur ofta tänker vi över vår energi och vattenpåverkan? Idag, på Jordens dag (Earth day), uppmärksammar vi att tänka på vår konsumtion - hur vi kan göra förändringar i vår dagliga rutin för att spara på miljön och vår jord? Hypotesen att din årliga Facebook-användning kommer att efterlämna ett mindre fotavtryck än latte får faktiskt en poäng!

Nordiska Elbolagets rekommendationer på hur du enkelt kan minska ditt negativa miljöavtryck:

  1. Byt dina glödlampor - Om varje amerikanskt hushåll skulle byta minst en glödlampa till fluorescerande, så kommer den insparade energin räcka till att tända mer än 2 miljoner hem varje år.

  2. Återvinn - Köp återvinningsbara produkter. Undvik Styrofoam koppar, etc

  3. Åk tillsammans - Samåkning är ett av de bästa sätten att sänka ditt koldioxidavtryck, så träffa en ny vän och ta en tur tillsammans.

  4. Gå en promenad - Promenera, cykla och använda kollektivtrafik är alla bra alternativ till körning, det kommer att spara miljön och din plånbok från lite extra stress.

  5. Börja använda solpaneler - Varje producerad kWh kommer att minska mer än 0,2426 m3 koldioxid i atmosfären.

Hur Nordiska Elbolagets team minskar sitt fotavtryck för en grönare framtid:

  • Effektiv arbetsplats - vi har inte en snygg skyskrapa mitt i centrum

  • Vi förflyttar oss till fots, cykel eller kollektivtrafik

  • Vi bor nära vårt arbete – genom detta kommer vi inte in i syltburken och bidrar till ännu mer koldioxid i atmosfären.

  • Pappersfri kommunikation med kunder - kontrakt, fakturor och övrig information levereras via e-post, SMS eller självbetjäningsportal.

Genom att återvinna mer och se över vår energi- och vattenpåverkan kan vi tillsammans gör ett mindre negativt miljöavtryck. Att lära och påminna våra nära vänner och släktingar att göra detsamma, kommer ge oss en gemensam grönare framtid. Ge dig någon minut att fundera över din konsumtion och påverkan - kanske kan det bli en del av din nya rutin på vägen till ren och förnybar energi.

 
Tea Nilsson